pirmdiena, 2011. gada 19. decembris

Turpinās projekta „Aktīvs un vesels” aktivitātes







Atsākoties peldbaseina darbībai septembra mēnesī, peldēšanas aktivitātes turpina arī SAC „Tērvete” un Ģimenes atbalsta centra „Lejasstrazdi” bērni. Daudziem no šiem bērniem vasara pavadīta diezgan aktīvi, piedaloties dažādos pasākumos un vasaras nometnēs. Arī projekta „Aktīvs un vesels” ietvaros SAC „Tērvete” un Ģimenes atbalsta centra „Lejasstrazdi” audzēkņiem - laika posmā no 27.06. līdz 06.07.2011 notika vasaras nometne Mērsraga novadā Upesgrīvā. Bērniem bija lieliska iespēja pavadīt vienu nedēļu kempingā SIA „STIERESS”, kurš atrodas piecu minūšu gājienā līdz jūrai. Laika apstākļi bija burvīgi un nometnes nedēļa bērniem un jauniešiem, baudot vasaru, dzīvojot pie jūras, bija izdevusies.
Nometnes laikā katra diena bija piepildīta ar dažādām aktivitātēm, spēlēm un nodarbībām. Jauniešiem bija iespēja apgūt Hip Hop dejošas soļus, pieredzējuša dejošanas trenera  - Aleksandra Ivanova (Snickers) – vadībā. Protams, bērniem bija lieliska iespēja parādīt arī savas peldēšanas prasmes jūrā, kuras viņi  apguvuši ziemas un pavasara periodā, peldēšanas treniņos. Notika dažādas sporta aktivitātes pie jūras un brīvā dabā, neizpalika arī nakts trasīte. Nometnes laikā bērniem tika arī sniegtas zināšanas par aktīvu dzīves veidu un veselīgu uzturu, kā arī notika ekskursija uz „Laumas dabas parku” Talsu novadā, kur bērniem uzzināja daudz jauna par bitēm - cik medus viņas savāc un kā tiek sadalīti pienākumi bišu stropā u.c. Neizpalika bišu stropu apskate dravnieka pavadībā. Pēc Laumas dabas parka apmeklējuma ekskursija veda tālāk uz Kurzemes tālāko ziemeļu punktu Kolkas ragu, kur satiekas Rīgas jūras līcis un Baltijas jūra. Nometnē piedalījās arī psiholoģe Dita Leinerte, kas organizēja bērniem lieliskas foto sesijas, vadīja teātra sporta nodarbības un citas interesantas rotaļas. Vakarā pie ugunskura, cepot kartupeļus un desas, tika pārrunāti notikumi, meitenes dziedāja un uzstājās. Nometnes dalībnieki „iemēģināja roku” arī pašdarinātu ziepju izgatavošanā, tās vārot, izvēloties tām krāsu, rotājumus un arī aromātu.
Projekts tiek realizēts „SABIEDRĪBAS INTEGRĀCIJAS FONDA (SIF)” apakšprojektu konkursā Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „NVO fonds” ietvaros, noslēdzot sadarbības līgumu starp “SIF” un biedrību „Sporta klubs” AQUATICS” par apakšprojekta „Aktīvs un vesels” īstenošanu. Līguma identifikācijas numurs: 2010.CH04/mic-56/27.
Projekta aktivitātes tuvojas noslēgumam un sasniegtais ir apliecinājums, cik īstenotais projekts ir bijis vajadzīgs bērnu dzīves kvalitātes veicināšanā. Vēlot šiem bērniem un jauniešiem  no SAC „Tērvete” un Ģimenes atbalsta centra „Lejasstrazdi”, turpināt nodarboties ar fiziskām aktivitātēm un ievērot veselīgu dzīvesveidu – aicinām ikvienu sniegt atbalstu šādu un līdzīgu pasākumu īstenošanai – ideju, citu projektu un finansējuma atbalsta veidā!






















Kārlis Kalniņš
Biedrība SK „AQUATICS”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru