trešdiena, 2011. gada 20. aprīlis

Ziemas sezona pavadīta aktīvi sportojot

Sadarbībā ar Tērvetes un Dobeles novadiem un SK „AQUATICS", turpinās 2010.gada 1. decembrī uzsāktā projekta „Aktīvs un vesels" realizācija. Projektā iesaistīti SAC „Tērvete" un Ģimenes atbalsta centra „Lejasstrazdi" audzēkņi, kam pievienojušies arī jaunieši no Tērvetes novada maznodrošinātajām ģimenēm.
Apakšprojektā iesaistītiem bērniem un jauniešiem minētā projekta ietvaros ir bijusi iespēja iesaistīties vairākās sportiskās aktivitātēs. Regulāri - reizi nedēļā, tiek apmeklēts Dobeles 1.vidusskolas peldbaseins, kur bērni un jaunieši apgūst pamatiemaņas peldēšanai. Projekta ietvaros bērniem un jauniešiem tika iegādāts arī sporta inventārs, ko viņi varēs izmantot brīvajā laikā no mācībā un brīvlaikos.

Izmantojot ziemas labvēlīgos apstākļus, lai baudītu ziemas priekus - 4 reizes bērniem un jauniešiem tika sniegta iespēja apgūt slēpošanu Tukuma novada slēpošanas trasē "Jēkaba grava". Lai gan sākums uz slēpošanas kalna nelikās daudzsološs, tomēr pateicoties lieliskajam instruktoru darbam, bērni patstāvīgi varēja slēpot jau otrajā reizē, un izmēģinājumam tika izvēlētas jau augstākās un ātrākās trases.

Projekta ietvaros bērniem tika iegādātas slidas un savu slidot prasmi bērni varēja pārbaudīt Tukumu ledus hallē. Arī slidošana sakumā likās grūta, taču pamazām ir apgūtas arī galvenās slidošanai vajadzīgās iemaņas.

Lai radītu lielāku vēl lielāku interesi par sportu un iedrošinātu bērnus ar to nodarboties, pie bērniem viesojās sabiedrībā populāras personas - sportisti, kas dalījās pieredzē par saviem sasniegumiem. Viens no ciemiņiem bija Latvijas Olimpietis - Deniss Čerkovskis, kurš ir piedalījies jau trijās olimpiskajās spēlēs modernajā pieccīņā (modernā pieccīņa sastāv no: peldēšanas, šaušanas, jāšanas, paukošanas un skriešanas.). Bērniem bija daudz jautājumu olimpietim par šī izturības sporta veida īpatnībām un sportista sasniegumiem. Otrs ciemiņš bija basketboliste Alise Piterniece, kura 2009. gadā LNT rīkotajā šovā ieguva Latvijas princeses titulu. Alises vadībā bērni piedalījās dažādās ar basketbolu saistītas stafetēs. Noslēgumā bērniem bija jāatbild uz sagatavotiem jautājumiem par sportu un olimpiskajām spēlēm. Kā pēdējā sportiskā pasākuma aktivitāte apakšprojekta dalībniekiem - bija iespēja visiem izmēģināt šaušanu ar pneimatisko šauteni Dobeles šautuvē.
Pavasara sezonu bērni turpinās aktīvi un veselīgi trenējoties peldēšanā, dodoties tūrisma pārgājienā, kā arī slidojot Tukuma ledus hallē.

Projekts tiek realizēts „Sabiedrības un Integrācijas fonda (SIF)" apakšprojektu konkursā Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „NVO fonds" ietvaros, noslēdzot sadarbības līgumu starp "SIF" un biedrību „Sporta klubs" AQUATICS" par apakšprojekta „Aktīvs un vesels" īstenošanu. Līg. identif. nr.: 2010.CH04/mic-56/27. Apakšprojektu finansē Šveices Konfederācija un Latvijas Republika, no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai. Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „NVO fonds" ietvaros. 

Kārlis Kalniņš
Biedrība SK „AQUATICS"

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru