trešdiena, 2011. gada 20. aprīlis

Bērni un jaunieši apgūs jaunas iemaņas aktīvam un veselīgam dzīvesveidam

2010.gada 1. decembrī tika uzsākta projekta „Aktīvs un vesels" realizācija, kas paredz dažādu sportisku un veselīga dzīvesveida aktivitāšu īstenošanu SAC „Tērvete" un Ģimenes atbalsta centra „Lejasstrazdi" audzēkņiem - laika periodā līdz 2012. gadam.
Projekts tiek realizēts „SABIEDRĪBAS INTEGRĀCIJAS FONDA (SIF)" apakšprojektu konkursā Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „NVO fonds" ietvaros, noslēdzot sadarbības līgumu starp "SIF" un biedrību „Sporta klubs" AQUATICS" par apakšprojekta „Aktīvs un vesels" īstenošanu. Līguma identifikācijas numurs: 2010.CH04/mic-56/27

Apakšprojektu finansē Šveices Konfederācija un Latvijas Republika, no Latvijas un Šveices sadarbības programmas līdzekļiem paplašinātajai Eiropas Savienībai. Latvijas un Šveices sadarbības programmas grantu shēmas „NVO fonds" ietvaros I kārtā tika iesniegti 455 projektu iesniegumi, no kuriem pēc abu projekta iesnieguma daļu izvērtēšanas tika atbalstīti 56 projekti par kopējo summu 1,9 miljoni latu, tajā skaitā: 37 mikroprojekti un 19 makroprojekti. Projektu īstenošanā tiks iesaistīti 15 partneri no Šveices Konfederācijas un 36 Latvijas pašvaldības, kā arī vairākas valsts un nevalstiskā sektora organizācijas.

Minētā projekta sadarbības partneri būs SK"AQUATICS", SAC „Tērvete" un Ģimenes atbalsta centrs „Lejasstrazdi", kā arī Dobeles un Tērvetes novadi. SK „AQUATICS" mērķi sasaucas ar apakšprojekta mērķiem, tāpēc projekta gaitā SK organizēs bērniem veselīgu atpūtu, atjaunos fiziskās un garīgās spējas, virzīs uz jauniem sasniegumiem sportojot, attīstīs jaunas prasmes dažādos sporta veidos. Apakšprojekta īstenošanas termiņš ir viens gads un projekta kopējās izmaksas sastāda 19 637,91 Ls. Viens no apakšprojekta mērķiem ir veicināt NVO (SK "AQUATICS) un pašvaldību sadarbību.

Apakšprojektā piedalīsies līdz 40 bērni un jaunieši no sadarbības partneru puses. Bērniem būs nodrošināta brīvā laika lietderīga pavadīšana, daudz fiziskās un veselīga dzīvesveida aktivitātes, attīstītas jaunas iemaņas. Dalībnieki piedalīsies tādās galvenajās aktivitātēs kā peldēšana, slidošana, slēpošana, tūrisma pārgājieni, vasaras nometne u.c. viena gada garumā. Apakšprojekta aktivitātes notiks kā Dobeles novadā, tā tuvākajās aktīvās atpūtas bāzēs - Jelgavas ledus hallē, slēpošanas trasē „Jēkaba grava". Bērni un jaunieši, projektam noslēdzoties, būs apguvuši peldētprasmi, riteņbraukšanas iemaņas, slidošanu, slēpošanu, tūrisma u.c. iemaņas.

Kārlis Kalniņš
Biedrība SK „AQUATICS"
Reģ. Nr. 40008155968
Jur. adr.: Tērvetes iela 45
Dobele, LV - 3701
Tālr.:26520497
e-pasts:
peldesana@gmail.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru